Zapečené portobello se zeleninovým bulgurem
Nejvíce kladných ohlasů od klientů s Jídelníčkem na míru je právě tento můj nejoblíbenější recept. 🧡 Kdo nejí houby, může zaměnit za jakoukoliv zeleninu (cuketa, paprika, lilek). Pusťme se do vaření 😊
Suroviny:
📍 houby Portobello
📍 drůbeží maso
📍 cibule
📍 česnek
📍 vejce
📍 koření: sůl, pepř, provensálské
📍 olej
📍 tvrdý sýr na strouhání
📍 bulgur celozrnný
📍 zelenina (např. kapie, řapíkatý celer, čím barevnější, tím na oko a vitamíny rozmanitější)
Postup:
📍 houby očistíme, odložíme na plech s pečícím papírem
📍 cibulku zpěníme na kapce oleje a necháme vychladnout
📍 v misce smícháme mleté drůbeží maso, cibulku, prolisovaný česnek, vejce a koření
📍 směsí naplníme hlavičky hub
📍 plech s houbami vložíme do rozehřáté trouby 180°C a pečeme zhruba 30 minut
📍 na posledních 5 minut pečení posypeme kloboučky nastrouhaným sýrem
📍 bulgur uvaříme dle návodu
📍 v pánvi od cibulky, nemusíme umývat, zůstal nám tam zbytek tuku, necháme změknout na drobné kousky zeleninu, dusím pod pokličkou zhruba 3 minuty, aby se zelenina nepálila, a zůstala ještě na skus
📍 bulgur a směs zeleniny smícháme a dochutíme kořením, např. Sbohem soli! Zeleninové koření místo soli