Vanilkové francouzské tousty

17.04.2020

#AKTINRECEPTY tak zde jsem se nechala inspirovat dnešní snídaní a doufám, že Vy se inspirujete tou mou. Doplním Vám pár poznatků, které v původním aktinreceptu nebyly uvedeny a já si myslím, že je to fakt důležité :)

Stačí pár základních ingrediencí:

1 vejce
50 ml mléka
20 g vanilkového proteinu

Výborně v tom zachutná mletá skořice, dala jsem zhruba 1/2 čajové lžičky.

Metličkou rozšleháme vejce s mlékem, přimícháme protein se skořicí. Spousta z Vás asi protein nepoužívá, já ho používám do cereálních snídaní, nebo ke svačině. Objednávám si zn. MYPROTEIN (Impact Whey Protein), je cenově dostupný a velmi často mají i slevy. Jedinou nevýhodou pro někoho může být, že se na tomto e-shopu platí jen předem kartou.

3 toustové celozrnné chleby - tady POZOR! je výhodnější, když nejsou úplně čerstvé (ty více sají a chléb se vám po namočení okamžitě nacucne a trhá)

Ve vanilkové směsi obalíme chléb. Pokud použiji starší, mohu namáčet 20 vteřin z každé strany. Poté odložím na talíř. Kdo je šikovnější, může si předehřát nepřilnavou pánev a rovnou tousty na mírném plameni opékat. Já používám pánev Tefal Ingenio, nemusím použít vůbec tuk! A tousty se krásně opečou a nepřilepí.

Podávám s bobulovitým ovocem a bílým jogurtem.

Vyzkoušíte je?

Dejte mi vědět, jak Vám chutnali.

Dobrou chuť Markéta