Segedín z cizrny s bramborovými noky

02.11.2020

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ano, tolik hvězdiček bych udělila tomuto jídlu, vyzkoušíte ho i vy?

Suroviny:

300 g vařená cizrna (použila jsem sušenou - den předem namočit, a propláchnout)
250 g kysané zelí
2 pl řepkový olej
2 velké cibule
500 ml zeleninový vývar
70 g rajský protlak
100 ml smetany na vaření
2 pl celozrnné špaldové mouky
sladká paprika, kmín, sůl, pepř, lahůdkové droždí

Postup:

Cizrnu si namočíme přes noc. 2-3x vyměníme vodu. Cizrnu propláchneme a vaříme v nové vodě. Používám tlakový hrnec, do 30 minut je cizrna měkká.
Uvaříme si zelí do poloměkka, do hrnce nalijeme i šťávu ze zelí.
Cibuli nakrájíme, ve větším hrnci zahřejeme olej a cibuli zesklovatíme. Přimícháme koření - paprika, kmín, zasypeme moukou, osmahneme. Zalijeme vývarem, dochutíme lahůdkovým droždím, přidáme rajský protlak, osolíme a necháme vařit pár minut (provaříme mouku). V případě potřeby dolejeme vývar, záleží jak moc chcete mít omáčku hustou. Vmícháme cizrnu a zelí, prohřejeme a na konec vlijeme smetanu.

K omáčce se skvěle hodí bramborové nočky.

500 g vařených brambor nastrouháme na jemno, vmícháme 2 lžíce olivového oleje, zhruba 160 g polohrubé mouky a špetku soli. Vypracujeme těsto, vyválíme hada z něhož ukrajujeme nočky. Vaříme v osolené vodě 2 minuty po vyplavání vyndáme!

Dobrou chuť.

Chutnalo Vám? Prosím napište mi, budu moc ráda. 🧡

Markéta