Restovaná kuřecí játra se zeleninou
Chybí Vám železo? Dejte si játra! Chybí Vám vitamíny B, A, D? Dejte si játra. Další výhodou může být obsah bílkovin. Ve 100 g potraviny najdete 20 g bílkovin, což je srovnatelné s kuřecím prsem. Navíc v dnešní době neporovnatelně levnější. Tak, co? Dáte jim šanci? Vyzkoušejte můj jediný a nejoblíbenější recept:
Restovaná kuřecí játra se zeleninou a kečupem
Kuřecí játra důkladně očistíme, to je ta nepříjemná část. Na pánvi zahřejme tuk, přiložíme nakrájená játra a zprudka opečeme ze všech stran. Přisypeme hromadu nakrájené cibule a papriky, třeba i nějaké to rajče. Zmírníme plamen a necháme změknout. Na závěr osolíme, opepříme a přidáme kvalitní kečup. Promícháme a podáváme na opečeném chlebu.
Vnitřnosti zařaďte do svého jídelníčku alespoň 2x do měsíce.
Játra nejsou vhodná pro lidi trpící dnou a těhotné ženy!