Kuskus se šmakounem

01.10.2020

Uvařeno do 15 minut!

Suroviny:

Kuskus celozrnný
Mražená zelenina Bonduelle
Šmakoun s příchutí provensálské bylinky
Olivový olej
Špetka soli

Postup:

  1. Kuskus připravíme dle návodu. Ideální je širší mistička, kde se kuskus více rozprostře a bude kypřejší. Chuťově výraznější je, pokud jej nezaléváte vodou, ale vývarem, případně do vody dáte špetku soli, lžičičku oliváče. Pozor na přelití, ať nemáte kuskus nacucaný vodou, raději vodu dolejte.
  2. Do vysoké pánve nasypu mraženou zeleninu, nechám teplem změknout do křupava. Přimíchám hotový kuskus, osolím, případně dochutím bylinkami, nebo mým oblíbeným lahůdkovým droždím.
  3. Buřtík ze šmakouna svléknu a nakrájím na kostky. Vložím na rozehřátou pánev a opeču do křupava.
  4. Množství surovin záměrně neuvádím, každý máme jiné potřeby, jiné složení těla, jiné pohybové zvyklosti,..