Kuskus se šmakounem
01.10.2020
Uvařeno do 15 minut!
Suroviny:
Kuskus celozrnný
Mražená zelenina Bonduelle
Šmakoun s příchutí provensálské bylinky
Olivový olej
Špetka soli
Postup:
- Kuskus připravíme dle návodu. Ideální je širší mistička, kde se kuskus více rozprostře a bude kypřejší. Chuťově výraznější je, pokud jej nezaléváte vodou, ale vývarem, případně do vody dáte špetku soli, lžičičku oliváče. Pozor na přelití, ať nemáte kuskus nacucaný vodou, raději vodu dolejte.
- Do vysoké pánve nasypu mraženou zeleninu, nechám teplem změknout do křupava. Přimíchám hotový kuskus, osolím, případně dochutím bylinkami, nebo mým oblíbeným lahůdkovým droždím.
- Buřtík ze šmakouna svléknu a nakrájím na kostky. Vložím na rozehřátou pánev a opeču do křupava.
- Množství surovin záměrně neuvádím, každý máme jiné potřeby, jiné složení těla, jiné pohybové zvyklosti,..