Kroupy a marinované tofu

07.06.2020

Už naše babičky věděli, že kroupy jsou zlatem na našem talíři, tak proč si tuto chutnou přílohu nepřipomenout a nezařadit mezi naše favority!

Ječné kroupy
Marinované tofu
Cibule
Houby
Řepkový olej
Majoránka, sůl, pepř

Kroupy propláchneme horkou vodou, poté dáme 3-4 násobek vody, osolíme a vaříme zhruba 30 minut. Vypneme sporák a kroupy necháme dojít, pokud se nám všechny voda nevypařila, tak ji slijeme. Takto připravené kroupy můžeme dál použít.
Najemno nakrájenou cibuli zpěníme na troše oleje (nebo sádla), přidáme nakrájené tofu a vše krátce opečeme. Do pánve přimícháme houby, měla jsem mražené, tak jsem je přidala do pánve po opečení tofu, nechala jsem odpařit vodu, snížila teplotu. (Čerstvé houby bych přimíchala hned k tofu a opékala společně. Sušené houby bych nejdříve namočila do misky s vodou, jakmile by nasákli vodu, slila bych je a použila stejně jako čerstvé).
K houbám s tofu přimícháme uvařené kroupy, dochutíme kořením a můžeme podávat.

Rychlovka, co říkáte? :)

Dobrou chuť a dejte vědět, zda chutnalo.