Jablečný koláč "AGAR"

02.11.2020

Lehký a svěží ovocný koláč po kterém se zapráší :)

Suroviny:

140 g celozrnné špaldové mouky
80 g mandlové mouky
80 g vlašských ořechů - umeleme
1/2 balíčku prášku do pečiva
50 g sladidla (erythritol)
100 ml vody

Z vypsaných ingrediencí vytvoříme těsto, navlhčenýma rukama rozprostřeme do dortové formy a dáme péct do vyhřáté trouby 200•C zhruba 15 minut. 

Náplň:

0,5 kg jablek - nakrájet
1 pl medu
10 g agar (želatina)
0,5 l ovocné šťávy

Jablka chvilku podusíme, pokud je třeba osladíme medem. Agar rozpustíme ve šťávě, smícháme s jablky a směsí polijeme vychladlý korpus. Necháme ztuhnout.