Dýňovo-zelné placky
Období dýňových receptů je v plném proudu. Já jsem se nechala inspirovat na dýňových slavnostech a vyzkoušela placky z dýně a kysaného zelí.
500 g dýně hokaido
250 g kysaného zelí
2 vejce
3 lžíce solamylu
5 stroužků česneku
majoránka, mletý kmín, sůl, pepř
řepkový olej
Dýni důkladně omyjeme a čerstvou nastrouháme nahrubo, přidáme pokrájené vymačkané od šťávy kysané zelí. Vklepneme 2 vejce, přidáme utřený česnek, koření a solamyl a důkladně promícháme, ať se chutě propojí.
Na teflonovou pánev dáme lžíci oleje, spíš, aby se pánev jen tak lehce vymazala, nechám zahřát a přidám těsto z dýně. Tvoříme malé placky, aby držely tvar a nerozpadaly se.
Můžeme podávat jako přílohu k masu, nebo jen tak s dipem.