ČOČKOVÁ PIKANTNÍ POLÉVKA
INGERDIENCE
1 větší cibule
15 g máslo
200 g konzervovaných krájených rajčat
50 g bulgur
100 g červená čočka
1 l zeleninový vývar (bujón)
1 pl uzená paprika
špetka kayenský pepř🌶️🌶️🌶️
sůl dle potřeby
POSTUP
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na másle. Přidáme rajčata a rozmixujeme. Přisypeme syrovou čočku s bulgurem, zalijeme vývarem/vodou. Vodu dochutíme zeleninovým domácím bujónem. Okořeníme uzenou paprikou, kayenským pepřem a dáme vařit. Osolíme podle potřeby (pozor v kupovaném bujónu je soli dost).
OBSAH ŽIVIN V 1 PORCI / 250 g
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 15 g
Tuky 2,5 g
DOPORUČENÁ DÁVKA BÍLKOVIN V HLAVNÍM JÍDLE: minimálně 20-25 g.
Pokud si polévku dopřeje jako hlavní chod, doplňte další zdroj bílkovin. Buď doplněním přímo do polévky např. nastrouhaný nahrubo tempeh a na sucho opečený na pánvi. Strouhaný sýr, který se krásně rozteče a dodá další tuky. Vejce (vařené, pošírované,..). Nebo dalším menším chodem, například pečivo s: vejce, šunka, sýr, tvarůžky, cottage, tvarohová pomazánka, uzená makrela, apod.
Tabulku BÍLKOVINY si můžete znovu stáhnout ZDE.
VELIKOST PORCÍ A MNOŽSTVÍ ŽIVIN BUDEME PROBÍRAT V KLUBU. Více info o klubu ZDE.