Plněná paprika mletým masem a bulgur

24.11.2019

Jak zvětšit porci? Jak získat dostatek vlákniny? Jak si rychle připravit jídlo sebou do krabičky? Odpovědi najdete v tomto chutném jídle.

Na tento jednoduchý recept potřebujeme:

Mleté maso
Řepkový olej
Cibule, česnek 
Koření - sůl, pepř, italské bylinky
Barevné papriky
Bulgur
Zelenina - Mexická mražená z Lídlu


Záměrně neuvádím množství a energetickou hodnotu. Každý jsme jedinečný a naše potřeby jsou různé. Navíc jídlo můžete uvařit pro celou rodinu!

Příprava je velmi jednoduchá.

1) První si dám vařit bulgur, postupuji dle návodu, bulgur propláchnu, zaleji studenou vodou, množství asi palec nad bulgurem a vařím zhruba 10 minut, hlídám, aby se mi nepřipekl, případně doleji vodu, pokud je tvrdý.

2) Ve vysoké pánvi na oleji zpěním cibuli s česnekem, přidám mleté libové maso, a opékám do zhnědnutí. Maso okořením sůl, pepř, bylinky dle chuti, přidám lžíci rajčatového protlaku, přileji trochu vody (zhruba deci) a dusím dokud to není uvařené, délka vaření je už jen chvilku, vodu na podlití tedy jen trochu.

3) Než se mi maso uvaří očistím si papriky, omyji, očistím od semínek a naskládám do pekáčku. Takto připravené papriky naplním směsí a dám do trouby zhruba na 20 minut zapéct při 180°C. Kdo chce může na posledních 5 minut posypat sýrem ;)

4) Zmraženou zeleninu dám do rozehřáté pánve a nechám povolit, pozor na spálení, hlídám dokud se neodpaří voda (platí u mražené zeleniny) a zelenina je prohřátá.

5/ Uvařený bulgur smíchám s hotovou zeleninou. Podávám s plněnou paprikou.

Dobrou chuť!