Cizrnové sušenky

24.07.2020

K přípravě vám stačí jen něco málo surovin a tyčový mixér!

Suroviny:

1 celá plechovka cizrny
30 g arašídové máslo
20 g med
6 g kypřícího prášku
40 g hořká čokoláda 85 %
Vanilková esence (nemusí být)
Špetka soli

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Cizrnu slijeme a očistíme. Do připraveného mixéru přidáme cizrnu, arašídové máslo, med, prášek do pečiva, vanilkovou esence (případně můžeme vynechat) a sůl. Ingredience mixujeme tak dlouho, dokud nevznikne hladké těsto, případně občas seškrábneme přilepené těsto ze stran a mixujeme dále. Těsto si přendáme do misky a jemně do něho zapracujeme pokrájenou čokoládu. Z těsta tvarujeme kuličky o průměru cca 2-3cm (ideální je mít během tvarování mírně vlhké ruce). Kuličky klademe na plech vyložený pečícím papírem a každou kuličku lehce stlačíme lžičkou, aby získala plošší tvar. Pokud chceme vzor, můžeme použít vidličku. Poté vložíme do trouby a pečeme zhruba 10 minut, ideálně do zlatova.