Batátové vafle

23.04.2020

Pro milovníky slaných snídaní tu mám další #AKTINRECEPT Nepoznáte, že jsou vafle ze sladkých brambor. Samotné jsou vynikající, ale chyběli by nám bílkoviny, nezapomeňte si je například dát s vajíčkem, šunkou, či sýrem.

Potřebujeme:

250 g syrových nastrouhaných batát
100 g čerstvého špenátu
40 g kokosové mouky
3 stroužky česneku
sůl, pepř
4 vejce

Batáty očistíme a nastrouháme nahrubo. Přimícháme celá vejce, nakrájený opraný špenát, mouku, prolisovaný česnek a koření. Důkladně promícháme.
Rozehřejeme vaflovač. Rukou nabíráme těsto, je sušší, možná se vám může lehce rozpadat, proto pracujeme rukama, vytvoříme malý bochánek, který rozprostřeme do vaflovače a přikryjeme. Pečení trvá zhruba 4 minutky. Vafle by měla být křupavější.